Vreemde beauty behandelingen

Vreemde beautybehandelingen

 

Slangenmassage
Ben je erg gespannen, maar ben je bang voor slangen? Misschien wordt het tijd om van je slangenfobie af te komen. In Indonesië is er namelijk een massage techniek waarbij meerdere slangen op het lichaam worden gelegd, die dan de spanningen kunnen verlichten. Het schijnt te zijn dat de slangen je stresspunten kunnen voelen en deze dan gaan behandelen. Daarnaast zorgt de hoeveelheid adrenaline in het lichaam, door de angst voor een goede bijwerking op het lichaam. De behandeling is niet heel erg duur, namelijk 40 euro. Dus ben je op vakantie in Indonesië en wil je van je stress afkomen, zoek uit waar de dichtstbijzijnde ‘Snake SPA’ is.

(http://metro.co.uk/2013/10/28/chill-out-with-a-fang-tastic-full-body-python-massage-4164613/)

 

Vampier gezichtsbehandeling
Oftewel ‘The Vampire Facial’, die vooral bekend is gemaakt door Kim Kardashian. Bij een ‘Vampire Facial’ wordt er bloed afgenomen vanuit de arm, daarna wordt het bloed in een centrifuge gezet om de rode en witte bloedcellen. Vervolgens gebruikt de arts het plasma uit het bloed om dit weer in de huid te injecteren. Bij het injecteren worden niet zo zeer rimpels opgevuld, maar wordt de huis gestimuleerd om zichzelf te herstellen. Dit is ook een reden waarom ook sporters de methode gebruiken, niet voor hun gezicht maar voor een snel herstel van blessures. De resultaten van een ‘Vampire Facial’ zie je niet meteen, hiervoor zou ongeveer 6 weken voor gewacht moeten worden. Een vampierbehandeling zal je wel wat geld kosten met een gemiddelde prijs van 1.000 euro.

(https://idealbody.nl/behandelingen/gezicht/vampire-facelift)

 

Cryotherapie
Heb jij vroeger wratten laten verwijderen, door middel van bevriezing? Nou dan komt deze behandeling je misschien bekent voor. Bij cryotherapie wordt een persoon in een speciaal ontworpen ‘Cryo-Chamber’ gezet. Door extreme kou (-110°c), wordt het de huid bevroren en stuurt een soort berichtje naar het brein. Vervolgens zet het lichaam een chemisch proces in actie. Er worden verschillende stofjes door het lichaam aangemaakt die je huid te hulp schieten tegen de kou. Op deze manier kunnen donkere plekken en striemen worden weggewerkt. Een behandeling duurt ongeveer 3 minuten en kost gemiddeld 65 dollar.

(http://www.glamour.com/lipstick/blogs/girls-in-the-beauty-department/2015/02/the-latest-crazy-sounding-spa)

 

Vuur gezichtsbehandeling
Beter bekend als de ‘Fire Facial’ een erg populaire behandeling in China. Het gezicht, maar ook andere lichaamsdelen, worden bedekt met een handdoek die is doorweekt met alcohol en een speciaal geheim middel. De handdoek wordt vervolgens aangestoken en na een korte tijd weer gedoofd door een andere. De handdoek verbrandt de huid niet, maar warmt deze op. Hierdoor wordt de huid weer opnieuw ‘geactiveerd’ en zal de doffe skin verdwijnen en weer gezonder uiten. Ook zou de behandeling goed zijn tegen verkoudheid en kan het helpen bij het verliezen van gewicht.

(http://www.cosmopolitan.com/style-beauty/beauty/news/a11962/chinese-fire-facial/)

 

Placenta behandelingen (haar en gezicht)
Bij een placenta behandeling worden er stamcellen uit de placenta van een schaap gehaald, deze cellen worden dan als een masker aangebracht op de huid. Omdat de stamcellen van een schaap erg lijken op die van de mens reageert het lichaam hier dus niet agressief op. Voordat het masker aangebracht kan worden moet de huid wel eerst een voorbehandeling ondergaan. Deze voorbehandeling bestaat uit: het scrubben van de huid en het vervolgens schoon maken met vitamine water. Nadat het masker is aangebracht wordt de patiënt onder een Ledlamp gezet voor ongeveer 10 minuten. Na de behandeling zou het gezicht er een stuk jongeren uit moeten zien. Een paar gebruikers van deze behandeling zijn Harry Styles en Simon Cowell.

(http://www.hollywoodreporter.com/news/why-kim-kardashian-harry-styles-781281)

Slakkenbehandeling
Misschien heb je wel eens een potje zien staan met slakkenextract erin, de slakkenbehandeling is een andere kijk op deze methode. Bij de behandeling wordt er geen extract uit slakkenslijm gehaald, maar worden er meerde slakken op de gezicht gezet. Door de stress die de slakken tijdens de behandeling hebben, laten ze een speciale vloeistof achter die verschillende voedingsstoffen en antioxidanten bevat. Hoewel de resultaten niet direct zichtbaar zijn, wordt de huid door de vloeistof een stuk zachter en gladder. Een behandeling duurt meestal wel erg lang, maar is over het algemeen niet erg duur, gemiddeld zo’n 50 euro.

(http://www.theguardian.com/money/2015/jan/28/snail-mucus-facials-thailand)

 

Vogelpoep behandeling
Ja, je leest het goed, een behandeling met vogelpoep. De uit Korea afkomstige techniek zou een goede manier zien om een beschadigde uit te herstellen. Naast het hertstellen van de huid zou het ook nog eens goed werken als een anti-ageing techniek, waarvan Victoria Beckham een grote fan van zou zijn. Vroeger werd de techniek vooral gebruikt door  geisha meiden en kabuki dansers omdat door veel make-up de huid erg beschadigd raakte en vaak zelf lichtelijk verkleurde, tegenwoordig is de techniek redelijk goed toegankelijk met een behandelingsprijs van gemiddeld 80 euro.

(http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/uk/london/11027715/Would-you-have-a-bird-poo-facial.html)

 

Bloedzuigerbehandeling
Bloedzuigers zijn misschien een beetje enge beesten, maar ze kunnen wel iets goed doen. Bloedzuigers worden in het medische circuit vooral gebruikt bij diabetespatiënten om de doorbloeding te vorderen, echter ze zouden ook gebruikt kunnen worden in de fashionindustrie. Bloedzuigers zouden naar verluid moeten zorgen voor een jongeren uitziende huid en kan de huid herstellen. De techniek werd al door de Egyptenaren gebruikt, maar heeft tegenwoordig een andere vertegenwoordiger, Demi Moore zou er namelijk een erge fanaat van zijn.

(http://www.healthline.com/health/what-is-leech-therapy & http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2712251/From-bird-poo-facials-urine-mouthwash-nipple-tattooing-carbon-dioxide-injections-just-far-willing-pursuit-beauty.html)